Bruidsfotografie

“Het op een zo originele en unieke manier vastleggen van een trouwdag,is voor mij elke keer weer, een speciale gebeurtenis. Nooit heb ik het idee dat ik op de automatische piloot werk; het kan altijd weer beter en mooier. Niet regisseren maar registreren is, volgens mij, erg belangrijk om een bruidsreportage zo natuurgetrouw, eigentijds en spontaan mogelijk te maken. Het is het optimum vinden tussen enerzijds de werkelijkheid soms een handje helpen en het bruidspaar gerust te stellen en af en toe wat te coachen, en anderzijds onopvallend fotograferen zonder dat ik verdwijn in de massa. Dat is een wankel evenwicht maar ik weet dat ik dat, door mijn jarenlange ervaring als bruidsfotograaf in de regio Amersfoort, maar ook ver daarbuiten,goed kan. De positieve feedback van bruidsparen sterkt mij hierin.

Bruidsfotografie is voor mij nog steeds een uitdaging; elke keer weer anders. Andere mensen, andere setting, andere afwerking. En over afwerking gesproken:
niets is zo leuk als de reacties van het pasgetrouwde stel dat het album op komt halen. Natuurlijk, het is mijn werk, maar zonder het gevoel mensen blij te maken, zou ik het niet lang volhouden”

Passie voor fotograferen, de juiste plek op het juiste moment, oog voor detail, inlevingsvermogen, sociale vaardigheid en technisch kunnen zijn allemaal zaken die even belangrijk zijn als het aankomt op het maken van een goede bruidsreportage. Dat je daarvoor een professionele fotograaf uitkiest ligt voor de hand. Sander Ruijg maakt prachtige en unieke bruidsreportages die een dierbare herinnering blijven. Jarenlange ervaring als fotograaf en niet alleen op het gebied van trouwen, maakt dat hij een trouwdag uit meerdere invalshoeken kan benaderen en vastleggen.

Uiteraard staan de wensen van het bruidspaar centraal en in een kennismakingsgesprek in de studio worden deze besproken. Aan de hand van voorbeeldalbums komen de afwerking en lay-out aan bod. Ook een bruidsreportage zonder album behoort tot de mogelijkheden. In alle gevallen krijgt het bruidspaar de volledige beschikking over alle bestanden zodat zij niet vastzitten aan de fotograaf voor wat de nabestellingen betreft. Dat scheelt behoorlijk.

Mocht naar aanleiding van het portfolio en na het lezen van de werkwijze, jullie interesse gewekt zijn, schroom dan niet en neem contact op voor het maken van een oriënterend gesprek.

Bruidsfotografie, Trouwerij